ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

6o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 | METROPOLITAN EXPO
Εξασφάλιση πόρων για την αντιμετώπιση της σημερινής μεγάλης πρόκλησης στον τομέα της Φιλοξενίας
 • 10.30-11.00

  ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 • 11.00-11.30

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

 • 11.30-12.00

  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ

  Hospitality Reboot: Αγκαλιάζοντας τις τάσεις / Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις

  Κατεβάστε την παρουσίαση της Phocuswright

  Μολονότι η ταξιδιωτική βιομηχανία εν γένει ανακάμπτει, το ταξίδι συνεχίζει να επαναπροσδιορίζεται καθώς εμφανίζονται νέες τάσεις στη συμπεριφορά των ταξιδιωτών, οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ο κλάδος της φιλοξενίας εμφανίζει αντίστοιχα υψηλή ζήτηση, αντιμετωπίζοντας ωστόσο νέες προκλήσεις, όπως είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού, η ενεργειακή κρίση και οι αυξημένες απαιτήσεις των πελατών, που απειλούν την ανάκαμψη. Η νέα αυτή δυναμική κερδίζει έδαφος και δεν έχουμε την επιλογή να την αγνοήσουμε. Η Phocuswright θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα ερευνών που αναδεικνύουν τις τελευταίες τάσεις και τις αλλαγές στη συμπεριφορά των ταξιδιωτών, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις του χώρου να μπορέσουν να προετοιμαστούν καλύτερα για τις υφιστάμενες και τις μελλοντικές προκλήσεις, και να αξιοποιήσουν καινούργιες ευκαιρίες το 2023.


  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ

  Florence Kaci | Διευθύντρια, Ειδική στην Επιχειρηματική Ανάπτυξη για την Περιοχή ΕΜΑΑ και στην Ευρωπαϊκή Αγορά, Phocuswright Inc.

  Η Florence Kaci ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Phocuswright το 2010 και είναι υπεύθυνη για την επιχειρηματική ανάπτυξη στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Φροντίζει για τη διάδοση των γνώσεων που προκύπτουν από έρευνες, από εκδηλώσεις, και από προϊόντα και υπηρεσίες του χώρου των ειδήσεων της PhocusWire, αλλά και για την οικοδόμηση στρατηγικών συνεργασιών σε όλη την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Συμμετέχει επίσης τακτικά ως ομιλήτρια σε εκδηλώσεις του κλάδου παρουσιάζοντας τις πιο πρόσφατες έρευνες της Phocuswright και συζητά πώς οι αλλαγές στις τάσεις της διανομής αλλάζουν και τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αναζητούν, επιλέγουν, αγοράζουν και μοιράζονται τα ταξίδια τους. Πριν ξεκινήσει τη συνεργασία της με τη Phocuswright, η Florence κατείχε επί μία δεκαετία διάφορες θέσεις στην Pegasus Solutions στο Λονδίνο, με αντικείμενο τις πωλήσεις, τη διαχείριση λογαριασμών, τις υπηρεσίες υλοποίησης και την παροχή υπηρεσιών. Ακόμα νωρίτερα, κατείχε διάφορες θέσεις στον κλάδο των ταξιδίων και της φιλοξενίας στη Νέα Υόρκη, στον Μαυρίκιο και στο Παρίσι. Η Florence είναι κάτοχος M.B.A. στον τουρισμό από τη σχολή ESCAET της Aix en Provence. Κατοικεί στη Γαλλία και, όταν δεν τρέχει πίσω από τα τρία της παιδιά, της αρέσει να κολυμπάει και να κάνει σκι και ποδήλατο.

 • 12.00-12.30

  ΠΡΩΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

  Μια νέα ματιά στην ξενοδοχειακή οργάνωση και στην αφοσίωση του προσωπικού – Πώς αντιμετωπίζεται η έλλειψη προσωπικού που εμφανίζει ο κλάδος συνολικά.

  Ο κλάδος της φιλοξενίας αντιμετωπίζει ένα πρωτοφανές πρόβλημα στελέχωσης που περιπλέκει τα οργανωτικά ζητήματα καθιστώντας επείγουσα την ανάγκη να υπάρξει αναδιοργάνωση και να δοθεί έμφαση στη δέσμευση του προσωπικού. Σε αυτή τη συνεδρία, άνθρωποι με ηγετικές θέσεις στο χώρο της φιλοξενίας θα μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές για την απλούστευση των διαδικασιών αλλά και το δικό τους όραμα για το πώς θα πρέπει να προσεγγίζεται στο μέλλον το θέμα της ηγεσίας στα ξενοδοχεία.


  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΠΑΝΕΛ HR

  Cristina Polo | Αναλύτρια αγοράς ΕΜΑΑ, Phocuswright Inc.

  Αναγνωρισμένη αυθεντία στη δημιουργία και βελτιστοποίηση εσόδων, στα ανοίγματα, στη διανομή, στο ψηφιακό μάρκετινγκ, στην αξιολόγηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, στον στρατηγικό σχεδιασμό και στην εκπαίδευση, η Cristina έχει συνεργαστεί με επιτυχία με παγκόσμιους και περιφερειακούς ομίλους ενισχύοντας και βελτιστοποιώντας την απόδοσή τους στην παγκόσμια αγορά.
  Η εμπειρία της Cristina καλύπτει πάνω από 20 χρόνια στον κλάδο της φιλοξενίας σε ολόκληρη την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Ξεκίνησε ως στέλεχος πωλήσεων για τη Le Meridien Hotels στο Παρίσι, συνέχισε στις πωλήσεις cluster για τη Hilton Hotels στο Παρίσι και, στη συνέχεια, εντάχθηκε στην ομάδα ανοίγματος του Rezidor Hotel Group ως επικεφαλής των τμημάτων πωλήσεων, συσκέψεων και εκδηλώσεων για ένα ξενοδοχείο αεροδρομίου. Η μετεγκατάστασή της στο Ντουμπάι συνέπεσε με τη μετακίνησή της στη διαχείριση εσόδων στο Radisson Blu Hotel στο Dubai Media City, όπου αργότερα προήχθη σε Περιφερειακή Διευθύντρια Βελτιστοποίησης Εσόδων με ευθύνη για τριάντα μονάδες.
  Πιο πρόσφατα, η Cristina ηγήθηκε των ομάδων πωλήσεων, εσόδων, διανομής και ψηφιακού μάρκετινγκ για την HMH Hospitality Management Holdings. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (DESS) στο διεθνές εμπόριο, μεταπτυχιακό στη διεθνή οικονομική και δύο επαγγελματικές πιστοποιήσεις: CRME, και CHDM, από την HSMAI (Hospitality Sales and Marketing Association International). Η Cristina προσφέρει στην ομάδα έναν μεγάλο εύρος γνώσεων και μια ολιστική προσέγγιση στις πωλήσεις, τα έσοδα και τη διανομή.

     
  ΟΜΙΛΗΤΕΣ

  Anna Gauthier | Υπεύθυνη Παγκόσμιων Πωλήσεων για τις εταιρείες Hyatt

  Janet Blasius | Διευθύντρια Προγραμμάτων Ταλέντων για τη Marriott International

  Francis Louis Passerini | Διευθύνων Σύμβουλος Ιταλία, Μέση Ανατολή, Αφρική, D-EDGE

  Γιάννης Μπατσής | Εκμάθηση και Ανάπτυξη στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), Wyndham Hotels & Resorts

 • 12.30-12.45

  ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

 • 12.45-13.15

  ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

  Τι μπορούν να κάνουν τα ξενοδοχεία για να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση τώρα και στο μέλλον

  Το πάνελ, που αποτελείται από εμπειρογνώμονες του ξενοδοχειακού κλάδου και όχι μόνο, θα επικεντρωθεί σε πρακτικά μέτρα που μπορούν να λάβουν οι ξενοδόχοι άμεσα, αλλά και σε κινήσεις που θα τους επιτρέψουν να οικοδομήσουν μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.


  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ

  Linda Fox | Ανταποκρίτρια ειδική σε ευρωπαϊκά θέματα, PhocusWire

  Η Linda Fox γράφει για θέματα τεχνολογίας, διανομής και ψηφιακής οικονομίας στον κλάδο των ταξιδιών, του τουρισμού και της φιλοξενίας από το 1998, συνεργαζόμενη με μέσα B2B, μεταξύ άλλων ως βασική ανταποκρίτρια στο Travolution και πιο πρόσφατα, ως αρχισυντάκτρια στο tnooz. Ξεκίνησε την καριέρα της ως κεντρική αρθρογράφος στο Caterer & Hotelkeeper, και συνέχισε στο γραφείο ειδήσεων και αργότερα στην Travel Trade Gazette. Η Linda έχει πτυχίο Ιστορίας και Γαλλικής Φιλολογίας.

     
  ΟΜΙΛΗΤΕΣ

  Graeme Jackson | Επικεφαλής Στρατηγικών Εταιρικών Σχέσεων, The Travel Foundation

  Carlos Paredes | Διευθυντής Ανάπτυξης Ξενοδοχείων EAME, Inclusive Collection (AGL) HYATT

  Μαρία Μαυρουδή | Co-founder του Kallichoron Art Boutique Hotel

 • 13.15-13.45

  EXECUTIVE INTERVIEW

  Roberta Possenti | Αντιπρόεδρος για την περιοχή της Ευρώπης

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ

  Linda Fox | Ανταποκρίτρια ειδική σε ευρωπαϊκά θέματα, PhocusWire

ΟΜΙΛΗΤΕΣ


ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ATHENS
Metropolitan Expo A.E.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραμματεία Φόρουμ

E: info@ihf.gr