Managing Director of LightBlue
Αυτοδημιούργητος σχεδιαστής λύσεων για τα απόβλητα τροφίμων: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψει κανείς τον Benjamin, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα της βιωσιμότητας το 2008 στην Accor, ως διαχειριστής της πιστοποίησης Green Globe για το 45 Asian Novotel. Το 2012 ίδρυσε τη LightBlue Environmental Consulting, με όραμα να παντρέψει την επιχειρηματική αριστεία με τη βιωσιμότητα, και πλέον προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες κυρίως για την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων σε ολόκληρη την Ασία και την Ευρώπη για ξενοδοχειακούς ομίλους (Marriott, Accor , IHG...), εστιατόρια, διεθνείς οργανισμούς (Οδηγός Michelin για την Ταϊλάνδη...) και κρατικούς φορείς.
Είναι διεθνής ομιλητής (45 συνέδρια σε 11 χώρες), κριτής σε επιτροπές για βραβεία βιωσιμότητας, επισκέπτης-λέκτορας στον τομέα των επιχειρήσεων (Harvard, Bonn, ESCP Europe) και σε σχολές μαγειρικής (Institut Paul Bocuse) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού. Σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και εξειδικευμένους επαγγελματίες, δημιούργησε το The PLEDGE on Food Waste, το πιο ολοκληρωμένο σύστημα πιστοποίησης και συγκριτικής αξιολόγησης εγκεκριμένο από τη Διεθνή Ένωση Αποβλήτων Τροφίμων (International Food Waste Coalition - IFWC).
Η τεχνογνωσία του Benjamin και της LightBlue έχει αναφερθεί σε περισσότερες από 40 δημοσιεύσεις παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Financial Times, El Mundo και Bangkok Post.